Nieuws - Foto's - Videos - 2019

24 mei 2019

Intocht avondvierdaagse

De Lekkerkerker op de Doelenbrug bij de intocht van de avondvierdaagse

22 mei 2019 - Goudse Post

Hij had niets met draaiorgels en draaiorgelmuziek, maar gaandeweg groeide de liefde voor het 19-eeuwse instrument. Na 20 jaar draagt Norbert Smeele het secretariaat en een indrukwekkend archief van Stichting tot behoud draaiorgel De Lekkerkerker (SBL) over aan de nieuwe generatie.

Klik op de afbeelding hiernaast om het artikel in de Goudse Post te lezen.

19 mei 2019

De Lekkerkerker op Landgoed Nienoord tijdens de jaarlijkse contactdag van de Kring van Draaiorgelvrienden

Op zondag 19 mei was de jaarlijkse contactdag van de Kring van Draaiorgelvrienden, dit jaar voor het eerst op landgoed Nienoord in Leek, Groningen. Veertien orgels waren aanwezig, waaronder De Lekkerkerker. Het orgel mocht op warme belangstelling rekenen van het publiek, dat in groten getale aanwezig was. Niet alleen veel bekende gezichten uit de draaiorgelwereld maar ook veel dagjesmensen uit de omgeving kwamen op het evenement af.

Nieuw was het onderdeel "Draai een mars, krijg een Mars", waarbij liefhebbers met de hand een boek naar keuze konden draaien voor een Mars als beloning. Pepijn was zelfs dusdanig sportief dat hij spontaan het dikste boek uit het repertoire met de hand draaide!

4 april 2019

Opening Kaasmarkt

Vandaag werd tijdens de eerste Kaasmarkt van het seizoen de titel Ere Waegemeester van Gouda uitgereikt aan de Amerikaanse ambassadeur Pete Hoekstra. Op de foto ziet u naast de ambassadeur waarnemend burgemeester Mirjam Salet en Adrie Vergeer die met draaiorgel De Lekkerkerker voor feestelijke klanken zorgde.
Klik op de afbeeldingen voor een vergroting
Draaiorgel De Lekkerkerker speelt 'Unter der Admiralsflagge'. Arrangement Yannick Lombaers

21 maart 2019

Nieuw orgelboek

Onze grote draaiorgelvriend Yannick Lombaers hoorde in het Draaiorgelmuseum te Haarlem de mars ‘Unter der Admiralsflagge’ op het Kunkelsorgel. Hij besloot zijn talenten aan te spreken en deze mars zelf aan te passen voor De Lekkerkerker. Zo kregen we afgelopen donderdagavond zomaar een prachtig nieuw orgelboek cadeau! Onder het genot van een hapje en een drankje is het boek uitvoerig gedraaid ("Kwart uit!") en beluisterd. Het is een indrukwekkende mars met verrassende muzikale elementen, zoals staccato trombones. De SBL is ontzettend verheugd dat we zo’n mooi boek cadeau hebben gekregen. Yannick, ontzettend bedankt!

16 maart 2019

Schenking accu's

Eind vorig jaar heeft tijdens het concert op Gouda Bij Kaarslicht een van de twee grote accu's van De Lekkerkerker z'n laatste adem uitgeblazen. Dat resulteerde in een te lage spanning voor de elektromotor, waardoor het orgel niet meer op z'n normale tempo kon spelen.

Dankzij een gulle financiële bijdrage van de Stichting Sint Jozef Paviljoen uit Gouda hebben we twee fonkelnieuwe accu's kunnen aanschaffen, waardoor het orgel weer op normaal tempo kan spelen. Vandaag hebben we de oude accu's verwijderd en zijn de twee nieuwe exemplaren geïnstalleerd. Luister zelf maar eens wat voor verschil dat maakt! In het filmpje is de snelheidsregelaar voor de elektromotor niet veranderd.

Onze grote dank gaat uit naar de Stichting Sint Jozef Paviljoen voor het assisteren bij deze grote aanschaf!