Nieuws - Foto's - Videos - 2019

4 april 2019

Opening Kaasmarkt

Vandaag werd tijdens de eerste Kaasmarkt van het seizoen de titel Ere Waegemeester van Gouda uitgereikt aan de Amerikaanse ambassadeur Pete Hoekstra. Op de foto ziet u naast de ambassadeur waarnemend burgemeester Mirjam Salet en Adrie Vergeer die met draaiorgel De Lekkerkerker voor feestelijke klanken zorgde.
Klik op de afbeeldingen voor een vergroting
Draaiorgel De Lekkerkerker speelt 'Unter der Admiralsflagge'. Arrangement Yannick Lombaers

21 maart 2019

Nieuw orgelboek

Onze grote draaiorgelvriend Yannick Lombaers hoorde in het Draaiorgelmuseum te Haarlem de mars ‘Unter der Admiralsflagge’ op het Kunkelsorgel. Hij besloot zijn talenten aan te spreken en deze mars zelf aan te passen voor De Lekkerkerker. Zo kregen we afgelopen donderdagavond zomaar een prachtig nieuw orgelboek cadeau! Onder het genot van een hapje en een drankje is het boek uitvoerig gedraaid ("Kwart uit!") en beluisterd. Het is een indrukwekkende mars met verrassende muzikale elementen, zoals staccato trombones. De SBL is ontzettend verheugd dat we zo’n mooi boek cadeau hebben gekregen. Yannick, ontzettend bedankt!

16 maart 2019

Schenking accu's

Eind vorig jaar heeft tijdens het concert op Gouda Bij Kaarslicht een van de twee grote accu's van De Lekkerkerker z'n laatste adem uitgeblazen. Dat resulteerde in een te lage spanning voor de elektromotor, waardoor het orgel niet meer op z'n normale tempo kon spelen.

Dankzij een gulle financiële bijdrage van de Stichting Sint Jozef Paviljoen uit Gouda hebben we twee fonkelnieuwe accu's kunnen aanschaffen, waardoor het orgel weer op normaal tempo kan spelen. Vandaag hebben we de oude accu's verwijderd en zijn de twee nieuwe exemplaren geïnstalleerd. Luister zelf maar eens wat voor verschil dat maakt! In het filmpje is de snelheidsregelaar voor de elektromotor niet veranderd.

Onze grote dank gaat uit naar de Stichting Sint Jozef Paviljoen voor het assisteren bij deze grote aanschaf!